Ensalada de arenque, champiñones y puerro / Sałatka ze śledziem, porem i pieczarkami
Necesitamos : Potrzebujemy:
5 arenques escabechados 5 płatów marynowanego śledzia
1 puerro 1 por
250 gramos de champiñones 250 g pieczarek
mayonesa majonez
sal y pimienta negra sól i czarny pieprz
Y lo preparamos así:
Primero, hay que cocer unos minutos los champiñones para que no sean duras. Luego, sacamos la piel y troceamos el arenque en cubos regulares. Cortamos en rodajas finas el puerro y los champiñones en trocitos. Añadimos mayonesa, sal y pimienta al gusto. Servimos con pan.
¡Buen provecho!
A przygotowujemy tak:
Najpierw należy wrzucić do wrzątku pieczarki ( na kilka minut, żeby zmiękły). W międzyczasie zdejmujemy skórę ze śledzi i kroimy je w kostkę. Następnie kroimy w plasterki pora i po ostygnięciu pieczarki na małe kawałki. Całość doprawiamy majonezem, solą i czarnym pieprzem.
Smaczengo
Uwielbiam śledzie, te wyglądają naprawdę smakowicie 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Frida moja Frida, specjalnie mnie kusi na sledzie a u mnie sledzia nie uraczy 😦 och co ja bym dala za taka salatke… a do sledzi polece moze w wakacje …
PolubieniePolubienie
Hiji, jak miło, że do mnie zaglądasz jeszcze :)w sklepie polskim by się pewnie coś znalazło, nie? kiedy przylatujesz? Może przed wakacjami mnie odwiedź, to na bank taką sałatkę zrobię, especialmente para ti 🙂
PolubieniePolubienie