Pan relleno de salmón, espinacas y pimiento / Bułki zapiekane z łososiem, szpinakiem i papryką

pan relleno salmón1

Ingredientes:

  • pan redondo pequeño (x2)
  • salmón ahumado en tiras
  • 1/2 de pimiento rojo cortado en tiras
  • un puñado de espinacas (frescas o congeladas)
  • chalote cortado en juliana
  • 2 huevos grandes
  • una chucharada de parmesano rallado
  • 3 cucharadas de yogur natural
  • una cucharadita de sal
  • una cucharadita de pimienta negra
  • media cucharadita de garam masala

pan relleno salmón2

Składniki:

  • duże okrągłe bułki (x2)
  • wędzony łosoś pokrojony w paski
  • 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w paski
  • garść szpinaku (świeżego lub mrożonego)
  • szalotka pokrojona w krążki
  • 2 duże jajka
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyżka tartego parmezanu
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka czarnego pieprzu
  • pół łyżeczki garam masala

pan relleno salmón3

Preparación:

  1. Poner en la plancha chalote y pimiento
  2. Mezclar huevos con yogur, parmesano, sal, pimienta y garam masala
  3. Agregar pimiento, chalote, salmón y espinacas
  4. Mezclar todos los ingredientes
  5. Hacer un corte y sacar el relleno del pan sin romper las paredes del mismo
  6. Rellenar el pan de huevos, verduras y salmón
  7. Hornear a 200º C durante unos 40 minutos aproximadamente

Przygotowanie:

  1. Na patelni grillowej podgrzać szalotkę i paprykę do miękkości
  2. Wymieszać jajka z jogurtem, parmezanem, solą, pieprzem i garam masala
  3. Dodać paprykę, szalotkę, łososia i szpinak
  4. Połączyć wszystkie składniki
  5. Naciąć bułkę w górnej części i wydrążyć środek, nie uszkadzając przy tym brzegów
  6. Wypełnić bułkę nadzieniem z jajek, łososia i warzyw
  7. Piec w temperaturze 200º C przez około 40 minut

pan relleno salmón4

 

 

 

Wielkanocne Smaki - edycja V