Espaguetis con champiñones y puerros / Spaghetti z pieczarkami i porem

 

Espaguetis champinones4

 

Ingredientes:

  • espaguetis
  • champiñones cortados en cuartos
  • puerro cortado en trozos pequeños
  • mantequilla
  • tomillo
  • sal y pimienta negra

 

Espaguetis champinones2

 

Składniki:

  • spaghetti
  • pieczarki pokrojone w ćwiartki
  • por pokrojony na małe kawałki
  • masło klarowane
  • tymianek
  • sól i czarny pieprz

 

Espaguetis champinones1

 

Preparación:

  1. Cocer la pasta al dente y escurrirla
  2. Freír los champiñones y el puerro con mantequilla, sal y tomillo
  3. Mezclar todos los ingredientes
  4. Por encima esparcir pimienta negra recién molida

 

Przygotowanie:

  1. Ugotować al dente makaron i odcedzić
  2. Podsmażyć pieczarki i pora na maśle z dodatkiem soli i tymianku
  3. Wymieszać wszystkie składniki
  4. Doprawić świeżo mielonym pieprzem

 

Espaguetis champinones3