Pan de plátano y batata / Chlebek bananowy z batatami

Pan de batata6logo

Ingredientes:

  • 250 gramos de batatas cocidas y trituradas
  • 250 gramos de plátanos maduros, pelados y troceados
  • 1/4 vaso de azúcar moreno
  • 130 gramos de mantequilla
  • 1 cucharadita de levadura en polvo
  • una cucharadita de pimienta de Jamaica molida
  • 2 vasos de harina
  • 2 huevos
  • 100 gramos de nueces troceados

Składniki:

  • 250 g de ugotowanych i rozdrobnionych słodkich ziemniaków
  • 250 g dojrzałych rozdrobnionych bananów
  • 1/4 szklanki brązowego cukru
  • 130 g masła
  • 1 łyżeczka drożdży w proszku
  • 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego lub cynamonu
  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 100 g rozdrobnionych orzechów włoskich

Pan de batata5logo

Preparación:

  1. Batir los plátanos con las batatas y los huevos
  2. Batir el azúcar con la mantequilla
  3. Unir todos los ingrendientes y mezclarlos
  4. Añadir harina, levadura, pimienta y nueces
  5. Echar la mezcla en el molde preparado
  6. Hornear la masa durante una hora a 180º C

Przygotowanie:

  1. Zmiksować banany, bataty i jajka
  2. Zmiksować masło z cukrem
  3. Połączyć obie mieszanki i zmiksować
  4. Dodać mąkę, drożdże, orzechy i ziele angielskie
  5. Wylać masę do formy do pieczenia
  6. Chlebek piec przez około godzinę w temperaturze 180º C

Pan de batata3logo